8/ 23/11-09

Den 23/11-09 på eftermiddagen mailar Lotta oss att Storm som Bellas mor heter har börjat föda och att första valpen är en hane. Vi hoppar av lycka här hemma och håller tummarna på att det skall komma en liten tik till oss. Lotta fortsätter att meila oss med jämna mellanrum under dagen så att vi kan vara "med under förlossningen" TACK LOTTA DET uppskattar vi.

Bella med sina syskon

19.57 på kvällen mailar Lotta att alla bebbar har kommit allt har gått bra. Det blev 8st valpar 4 av varge kön och HON FINNS DÄR våran lilla tik som hon redan hadde döpt till MISS REBELL. Vi var överlyckliga här hemma och jag måste erkänna att det kom både en och annan glädjetår. NU var det bara ÅTTA långa JÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ.................a veckor kvar sen var hon äntligen hemma.

Det skall ställas i tid.





fortsättning följer....................................


7/ Från glädje till sorg på 1 minut

Tiden går och jag väntar på att Lotta skall höra av sig för att bekräfta att tiken var dräktig. Så äntligen en dag kommer ett mail från Lotta JiiiiiPiiiiiiiiiiiii ropar jag och vi alla hoppar av glädje hemma INNAN jag läste mailet. Men man skall ju inte ta ut glädjen i förskott då blir sorgen dubbelt så stor.

Tittut


Det visade sig att tiken hadde blivit sjuk hon hadde fått livmodersinflamation så dom var tvungna att operera bort alltihopa. Sorgen var stor här hemma men underbara Lotta tröstde oss med att hon hadde en tik till som snart skulle löpa som hon skulle para. Visserligen får vi vänta lite längre men jag har hört att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge ELLER?

Det var detta lilla knyte vi fick vänta på visst var det värt det?



fortsättning följer.................


6/ Love

En vacker sommar dag (jag tror den var vacker) får jag ett mail från Lotta att tiken som hon skulle para hadde börjat löpa och att det var dax för parningen om några dagar jag. HOPPADE högt i skyn av lycka och önskade henne lycka till. För det är ju inte alltid så säkert att en parning går som den ska. Det var ju faktiskt så att tiken var "oskuld" och hanen hadde fortfarande sin "svenne" kvar så det var inte bara att tuta och köra.Jag höll tummarna så  HÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅRT i flera dagar så dom var helt blå ( hi hi).

LOVE

När några dagar har gått får jag ännu ett mail att NU HAR DET HÄNT (ja ni vet vad) och allt hadde gått bra fast hanen hadde varit lite trög i början men sen hadde han fattat galoppen (fast man kan väl inte begära för mycket av en förstagångare). Lyckan var enorm hemma hos oss och det känndes nästan som om att det var vi själva som väntade tillökning (som tur var va det ju inte så). Nu var det bara att hoppas att det hadde tagit sig oxå.

Puss puss

fortsättning följer...............


5/ Dagen D

Då var äntligen dagen D här att och vänta på att få åka till Lotta var nästan värre än att vänta på att sina egna barn skulle kläckas. Jag hadde säkert skickat minst 10 mail  om det nu räcker till Lotta under dessa 2 veckor som jag har väntat(stackars dig Lotta)och säkert ställt dom mest konstiga frågor.Men nu var vi på väg och våran kära vän SYSTER Y var med som "smakråd"

syster Y och Bale

Väl framme hos Lotta kände jag mig nästan yr av all spänning när jag klev ur bilen. Ifrån trädgården hörde jag dom mest grova skall som jag har hört komma från en hund (och jag tänkte för mig själv vad har jag gett mig in på). Men tvekan var kortvarig för när dörren öppnads och en kvinna kom ut med ett stort leende och ropa VÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLKOMNA kände jag att detta var rätt.
Lotta, jag, syster Y och Bale

Lotta bjöd på fika och kaffe i det DÅ vackra vädret och vi fick träffa alla Lottas underbara hundar(fast dom stora kan jag erkänna att dom kastar man sig inte runt halsen på första gången man träffar dom.) Men valparna kunde man ta med sig alla hem fast som tur var alla bokade då.

valparna

Som alltid så tar ju det roliga slut någon gång så även denna gång fast jag skulle kunna sitta i flera timmar med Lotta och bara prata Dogo Argentino (för ska man prata med någon om Dogo Argentino så skall man prata med Lotta det är så sant som det är sagt). Lotta lever för denna rasen och har varit med från början när den togs in i Sverige och  hon kämpar för att den skall leva vidare TACK FÖR ATT DU FINNS. Lotta sa när vi var i Träslöv på våran semester så var vi välkommna när som helst för det tar ju bara 15 min till Tvååker från Träslöv. Sen måste jag  ju berätta att vi tingade en tikvalp från nästa kull som hon hadde planerat (vem blir förvånad) så nu börjar en lång väntan IGEN.

fortsättning följer...................


RSS 2.0