27/SOFIERO

Vilken stad Helsingborg är.Jag har tidigare aldrig varit där men nu när vi skulle ställa Bella så var det i Helsingborg och i slottsparken Sofiero. Jag blev helt tagen av staden så hit kommer vi att styra vår husbil många gånger.
Fast det får bli nästa sommar

ingången till Sofiero


Ja ja nog om det. Det är ju faktiskt Bella denna bloggen handlar om och inte några semestertripps tipps.
Bella ställdes för första gången i junior klassen och den är 9-16 mån. Idag hoppas vi på ett CK och för er som inte vet så betyder det Champion kvalite.Och visst har våran Bella det?

 
Champion rakt igenom (tycker jag hihi)

Bella uppförde sig jätte bra i ringen fast lite sprallig var hon. Men det tycker jag att hon kan få vara IBLAND. Hon är ju bara 9 1/2 månad.


snälla lite bus bara "bossen"


Dagen blev lyckad även fast Bella inte fick det vi hadde hoppats på. Det blev ett HP och ett 1:a pris och det är inte alls dumt det.

Bedömning

Trevlig ung tik
Rätt musklad
Kunde haft mörkare ögon (hallå eller tittar vi på samma hund????????)
Huvudet håller fortvarande på att utväcklas. (hmmm?????)
Kunde haft rakare topline
Behöver mer ringträning
Coolt temprament.

Domare Ligita Zake


Ja ibland är det verkligen svårt att se vad dom har skrivit på bedömmningen men vi är super nöjda och njöt verkligen i fulla drag av att vara i Helsingborg.


inne i slottsparken


lilla vattenhålet


mycket hundar med hussar o mattar var det


ljuvligt vackert


Men höjdpunkten var denna dagen att få se  GAMMLINGEN BAD DADS BAD BOY som ägs av vår kära uppfödare Lotta. Idag ställas han för sista gången. Jag höjer på hatten och ger honom en stor fanfar (tut tut tut tuuuuuuuuuut). Att denna herre är 11 år kan man inte tro.

Titta och njut på honomJag vill tacka min underbara sambo som ställer upp i ur och skur.

TACK FÖR ATT DU ÅKTE MED FAST DU VAR JÄTTE SJUK

I<3Y


fortsättning följer...............


26/ Lydnads kurs på BBK

Hösten är här och med allt vad det innebär. För oss innebär det att lydnadskursen på BBK börjar och det behövs verkligen efter sommaren. Det har ju blivit lite si och så med träningen (någon som känner igen sig hihi) men den sociala träningen har det blivit desto mer av.


träning pågår


Vi är hela 13 st hundar med förare så Johanna och Karin som våra kursledare heter har verkligen fått mycket att bita i. Måste säga att denna grupp består av jätte trevliga hundar med hussar och mattar. Det kommer att bli en jätterolig höst.


moment sitt kvar


Bella tycker att lydnad är jätte kul och jag tycker att hon är jätte duktig för att vara så ung och inte ha tränat så himla mycket. Visst är hon lite "loj" men då får ju jag jobba lite extra mycket för att få upp tempot på henne.


moment fot 

Och  nu JÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ.... skall vi träna minst två ggr i veckan på klubben sedan små kortisar varge dag hemma (visst låter det bra). Ja ja det är så jag känner just nu men vi får se hur Bella känner det.


moment kontakt.

I mina planer finns även att träna spår med henne oxå vi har provat på det lite då och då och man ser även där hur kul hon tycker det är.


moment hit (snabb som blixten)


Ja vi får se vart det slutar men som jag har sagt tidigare så har vi stora planer för denna

BAD DADS MISS REBELL


lite paus i träningen med kompisen Viggotack för idag, slut för idagfortsättning följer...............................
25/ SÄVE 22/8 2010

Ja då var det på med finkostymen igen och Bella skall badas ,kammas,och putsas JA tro det eller ej men det är DAX för utställning igen. Jag måste bara säga att mycket roligt har jag gjort i mitt liv och att åka på UTSTÄLLNINGAR med hela familjen är ett bland det roligaste som jag har upplevt.


 Jag,Bella och Ronja med matte Malin

Denna gång bar det av till Säve galoppbana på inofficiell Valp och veteranutställning. Det var extra pirrigt denna gången för Bella var i sitt första höglöp och man visste ju inte riktigt hur hon skulle hantera detta. Och vem vet det kanske skulle hänga en hel klase med hanhundar efter henne.


måste bara hålla koll på muffen där bak

Idag har vi tufft motstånd oxå för i Bellas grupp var hennes bror Bolt med och det är en riktig snygging att fajtas mot och idag har jag och Bella bestämt att vi skall ta BIR:et ifrån dom.


 
Bolt i ringen. Vilken snygging!!!! det blir svårt att ta BIR:et från dom


Men denna dagen var inte Bolts dag tyvärr utan det blev Bellas dag. Vi tog hem BIR:et för första gången mot Bolt och kännslan jag hadde går inte att beskriva. VILKEN JÄVLA HUND JAG HAR (var bara tvungen att skriva
det) TACK LOTTA. Denna tik är helt ENORM (i mina ögon sett).


jiiiiiipiiiiiiiii vi tog det

Bedömmningen

Feminin tik med välskuret huvud
Mörka uttrycksfulla ögon
Väl ansatta öron
Väl tillbakalagd skuldra
Något rak överarm
Utmärkt bröstkorg
Välver något över länden
Utmärkt lårben
Väl knutna tassar
Rör sig trevligt runtom
Trevligt temprament

Domare var Teres Johanssonnu är jag väl värd lite godis  "Bossen"

Ja då var det bara att vänta till eftermiddagen då vi skall vara med i VALPFINALEN. Denna väntan är dryg men värd att vänta på. Det finns ju så mycket snygga hundar att titta på och trevliga människor att prata med.


Bella träffade den supersnygga rottisen Pixi henne önskar vi lycka till i framtiden.

Tyvärr kom vi inte långt i valpfinalen men att bara komma dit är en vinst. Nu är det bara att ladda om till nästa gång.


Lotta stolt uppfödare

JAG VILL TACKA MIN FAMILJ FÖR ATT NI FINNAS MED OCH DELAR DENNA GLÄDJE MED MIG.

och alla "Bad Dadare" som fanns med.fortsättning följer................


RSS 2.0