4/ Den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge

Lotta som uppfödaren i Tvååker heter sa att vi var hjärtligt välkommna till henne och bekanta oss med rasen. Vi pratade länge och väl och min magkänsla sa mig att jag hadde hamnat rätt (måste bara tillägga att dessa dogo uppfödare Lotta och Maggan är helt underbara människor). Lotta berättade att hon hadde just då en kull valpar som var ca 4veckor och en kull som bara var några dagar så vi måste stålsätta oss för annars kom vi inte därifrån utan en valp och vi var ju BARA DÄR FÖR ATT TITTA

En hög med dogo valpar

Vi kom fram till att vi skulle komma hem till Lotta nästa gång vi åkte till våran husvagn i Träslöv så det skulle bli om 2 veckor. Jag var helt överlycklig nu var vi verkligen på G och 2 VECKOR GÅR JU SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ FORT. Eller????????????????????????????????????????????????

Den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge

fortsättning följer................
 


3/ Uppfödare

Att hitta uppfödare till Dogo Argentino eller vilken hund som helst är väl inte så svårt eller??????? Men att hitta just DEN uppfödaren som passar dig Är svårt. Hur skall man veta???????. Mycket hjälp kan man få från SKK det fick jag dom mailade hem en lista till mig på alla godkända Dogo Argentino uppfödare i Sverige tack SKK men sen då????????????????. Jag gick på magkänslan för det brukar funka för mig.

Bellas mor

Jag gick igenom listan och fastnade för en kennel i Älvdalen KENNEL GRANDE ESPLENDIDOS. Jag tog luren och ringde kenneln och fick tala med en kvinna som heter Maggan. Jag fick förtroende för Maggan direkt och vi pratade säkert över en timme. Maggan gav mig mer kött på benen så när vi la på blev jag mer säker på att en Dogo var rätt ras för oss. Eftersom jag aldrig hadde stött på eller sett en Dogo Argentino live ville jag ju gärna åka till Maggan men för en dagsutflyckt tyckte vi det var lite långt att åka till Älvdalen.

Bellas far

Maggan tippsade oss om en kvinna i tvååker vid namn Lotta som hadde kenneln BAD DADS KENNEL och som föder upp Dogo Argentino (tack Maggan för detta tippset). Sagt och gjort jag tog luren igen ( tack gode gud för telefonen) och ringde Lotta.

Lotta med en underbar Dogo Argentino

fortsättning följer...............  


2/ Så kom dogon in i vårat livHundar har alltid varit ett stort intresse för mig och gärna STORA hundar. Mina två senaste STORA hundar har varit Rottisar en hane som hette Gaston som blev 8 år


Våran älskade stora nallebjörn Gaston


Och tiken Dina som blev 6 år
Vi saknar dig Dina

När Dina somnade in i Augusti -08 efter en tid av sjukdom var sorgen stor och i skrivande stund rinner tårarna på min kind. Jag visste att en Rottis skulle vi ha igen så vi började leta uppfödare både i och utanför Sverige. Då kom en vän till oss och sa jag har hittat en ras som skulle passa er det är en Dogo Argentino. Vad sa du??????????? jo en Dogo Argentino sa han. Har jag aldrig hört talas om sa jag och sprang hem till datan och gogglade (tack gode gud för datan).
Bella en Dogo Argentino 8 veckor

När jag såg den vita stora hunden första gången tänkte jag njaaaaaaaaaaaaaa sådär. Men ju mer jag läste om rasen och ju mer jag tittade på den ju vackrare blev den. Till slut blev det JOHN EN SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅN VIT VACKER HUND SKALL VI HA.

Jag såg vad John tänkte
DÅ VAR DET DAX IGEN BARA ATT BÖRJA LETA UPPFÖDARE

John och Bella i myssoffan 

fortsättning följer.................. 


1/ Dogo Argentino

Bella eller Bad Dads Miss Rebell som hon heter enligt stamtavlan är av rasen Dogo argentino. Dogo argentino är Argentinas egen national ras. Den framavlades på 1920-talet av Antonio Nores Martinez och hans bror August Nores Martinez. Dom ville få fram en hund som inte bara var en vakt och familjehund utan även som jakt hund på vildsvin,puma och jaguar.Rasen dogo Argentino är en mix av 10 olika raser.
Dessa raser är

The old cordoba fighting dog. som består av raserna Mastiff, Bullterrier och Old english bulldog

Engelsk bulldog=För dom starka käkarnas skull och envisheten

Grand danios=För sin storlek, kraftiga och välbalanserade kroppsbyggnad

Pointer=För sin kraftfullhet, smidighet och utomordentliga luktsinne

Irländsk varghund=För sin jaktinstinkt, vänlighet och storlek

Dogue de bordeaux= För sitt mod,vaktinstinkt, rejäla huvudform och starka käkar

Pyreneisk mastiff= För den vita pälsen och vaktinstinkten

Bull terrier=För sitt mod

Boxer= För sina jaktegenskaper

Spansk mastiff=För sin styrka, kraft och tålighet

Bella 2 veckor första mötet


Dogon är känd för att vara lojal mot sin familj. Den vaktar sitt territorium mot inkräktare utan rädsla och släpper in alla som ägaren tillåter. Mycket tolerant mot barn och lyhörd mot sina ägare. Dogon funkar bra ihop med andra hundar om den socialiseras i tidig ålder. Dogon HAR INTE hundaggressivitet i sig. Dom är framavlade för att jaga i flock.


Bella och fostermor Molly

Dogon är en perfekt hund som sällskap/familjehund. Den är ingen rangklättrare i familjen. Dom är mycket lättlärda. Det som skiljer dogon från en vanlig hund är att istället för att stå vid sin ägares sida står dom hellre på ägarens fötter.


Puss på dig matte

Mer info om rasen Dogo Argentino hittar du på Svenska kennel klubbens hemsidafortsättning följer............


RSS 2.0