46/ Lite info om Dogo Argentono

I mitt tidigare inlägg 45/ DESSA VAKTHUNDAR fick jag en kommentar från en person som valde att vara anonym. Denne person skrev att Dogon inte var en VAKT HUND utan en JAKTHUND.

Jag har därför valt att visa ännu en gång ett tidigare inlägg om Dogo Argentino.


Bella eller Bad Dads Miss Rebell som hon heter enligt stamtavlan är av rasen Dogo argentino. Dogo argentino är Argentinas egen national ras. Den framavlades på 1920-talet av Antonio Nores Martinez och hans bror August Nores Martinez. Dom ville få fram en hund som inte bara var en vakt och familjehund utan även som jakt hund på vildsvin,puma och jaguar.Rasen dogo Argentino är en mix av 10 olika raser.
Dessa raser är

The old cordoba fighting dog. som består av raserna Mastiff, Bullterrier och Old english bulldog

Engelsk bulldog=För dom starka käkarnas skull och envisheten

Grand danios=För sin storlek, kraftiga och välbalanserade kroppsbyggnad

Pointer=För sin kraftfullhet, smidighet och utomordentliga luktsinne

Irländsk varghund=För sin jaktinstinkt, vänlighet och storlek

Dogue de bordeaux= För sitt mod,vaktinstinkt, rejäla huvudform och starka käkar

Pyreneisk mastiff= För den vita pälsen och vaktinstinkten

Bull terrier=För sitt mod

Boxer= För sina jaktegenskaper

Spansk mastiff=För sin styrka, kraft och tålighet

Bella 2 veckor första mötet


Dogon är känd för att vara lojal mot sin familj. Den vaktar sitt territorium mot inkräktare utan rädsla och släpper in alla som ägaren tillåter. Mycket tolerant mot barn och lyhörd mot sina ägare. Dogon funkar bra ihop med andra hundar om den socialiseras i tidig ålder. Dogon HAR INTE hundaggressivitet i sig. Dom är framavlade för att jaga i flock.


Bella och fostermor Molly

Dogon är en perfekt hund som sällskap/familjehund. Den är ingen rangklättrare i familjen. Dom är mycket lättlärda. Det som skiljer dogon från en vanlig hund är att istället för att stå vid sin ägares sida står dom hellre på ägarens fötter.


Puss på dig matte

Mer info om rasen Dogo Argentino hittar du på Svenska kennel klubbens hemsida45/ Dessa vakthundar

När vi köpte våran underbara Dogo Argentino Bad Dads Miss Rebell " Bella" visste jag helt och hållet vad vi gav oss in på. Jag visste ALLA fördelar och nackdelar och jag kan säga att den enda STÖRANDE nackdelen är att hon vaktar såååååååååå enormt.


håll er på avstånd!!!!!

Nog för att Dogo Argentino ÄR en vakthund så kan man ju ändå hoppas på att man får hem en med lite mindre vakt i. Och det hoppades vi på!!!!!!!!! Jag har pratat med andra Dogo ägare och vissa (ganska få faktiskt) har aldrig hört sina Dogo skälla . (hmmmmmmmmm). Nog för att dom får ge ifrån sig ett eller två varnings skall det är helt ok. Men Bella bara VRÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅLAR helt enkelt och kastar sig mot staketet så förbigående nästar ramlar  bakåt. Kan säga att jag själv skulle bli helt skiträdd om det hände mig.Åååååå jag blir sååå arg på alla som kommer förbi och STÖÖÖÖÖÖÖr mig.


När vi försökt med alla tipps och ideer som jag fått gällande detta och inget har funkat. Så gick vi till en hundbutik och köpte antiskall halsband det fick kosta vad det kosta (och det KOSTADE). Först köpte vi ett som man kunde styra själv genom att trycka på en dosa så sprayade det på henne. Det var så där bra två gånger fick vi lämna in det för att det slutade spraya. Sen så spraya det ju inte direkt när skallet kom utan det blev ju en fördröjning på det + att vi hela tiden fick ha kontrollen i handen och vara beredda. Så nääää det var sådär bra.såååå bra


Vi bytte till ett annat halsband utan kontroller som reagerade på hundens stämmband DIREKT när dom gav ifrån sig ett skall OCH DET VAR SUPER BRAAAAA. Nu går Bella bara i trädgården och gruffar när någon går förbi och det tycker vi är HELT OK.

FAST DET BÄSTA HADE JU VARIT ATT BO PÅ LANDET UTAN GRANNAR SÅ SLAPP NÅGON STÖRA VÅRA HUNDAR.

NÅN SOM HAR ETT HUS PÅ LANDET TILL SALU????????????;)


fortsättning följer............


44/ MY DOG 2011

Jag har haft en stor dröm i mitt liv och det är att en gång få ställa hund på MY DOG på mässan i göteborg. Varge år har jag och familjen åkt ner och tittat på alla hundar och deras hussar och mattar. Då har jag gått där och drömt att någon gång kommer jag oxå ställa en hund här.


på väg att slå läger


DENNA DRÖM blev verklighet 2011-01-08 då skulle våran PRINSESSA BAD DADS MISS REBELL ställas på mässan i göteborg.


Bella och Janette laddar för vad som komma skall

Vrååååålförkyld med feber åkte vi ner till göteborg. Som tur var så följde en vän Janette med oss ner för att hjälpa till för både jag och John var jättedåliga. Hon tog både hand om dotter och hund på utställningen och vallade omkring dom där TACK JANETTE VI HADE INTE KLARAT DET UTAN DIG.ska vi in i ringen snart "bossen"??????

Bella var laddad och på ett himla gott humör man märkte att hon verkligen njöt av stämmningen och hon visade Verkligen sig från sin bästa sida.Hon är ju bara sååååååå snygg


TYVÄRR verkade det inte som om denna domaren gillade Dogo Argentino för det var ingen utav dogosarna (vi var 3st) som fick någon placering. Jätte tråkigt men men sånt är livet i denna värld det är bara att bryta ihop bita ihop och komma igen.


vem jagar vi "bossen" ?????

Men denna dagen uppfylde en liten dröm till och det var att jag fick se den store

CESAR MILLAN
Mannen som kan tala med hundar


tänk om det ändå var Bella han satt med

Denna mannen är både ÄLSKAD och HATAD ( hatad kanske ett starkt ord men ni fattar ) och jag bara ÄLSKAR honom. Han har gett mig såååååå mycket tipps och ideer .vilket leende han har


Ja denna drömmars dag har även den ett slut och ni må tro att när jag lagt mig på kvällen så somnade jag med ett STORT LEENDE


BARA ETT ÅR KVAR TILL NÄSTA MY DOG DÅÅÅÅÅÅ JÄÄÄÄÄÄVLAR TAR VI DOM.

fortsättning följer........


43/ Däck drag

Som sagt så har vi kört PACK BAGS här hemma nu och vi märker att Bella tycker det är gööör kul att "JOBBA" och hjälpa  "Bossen" att bära grejor ute på promenaderna. Då gav Lotta ( vår uppfödare)oss ett hett tipps om att vi skulle börja "KÖRA IN" Bella  och dra en pulka efter sig och lära henne höger ,vänster, och stopp. Och vi kunde även lägga något i pulkan som gav lite tyngd som tex ett DÄCK.vad skall du nu hitta på "Bossen"

Sagt och gjort vi sket i pulkan och tog bara däcket. I början så tittade Bella bara på mig och undrade vad vi HÖLL PÅ MED. Men efter en stund fattade hon galoppen och travade iväg hihi (kul va).skall jag behöva släpa på husses skit oxå


nu vill jag ha godis om jag skall jobba åt dig "Bossen"

Och för att lugna er alla så kan jag berätta att vi går bara korta promenader nu i början och kommer vi till en nerförsbacke så har husse fixat en broms på däcket så Bella inte får däcket i baken. BRA VA


fortsättning följer...........................


RSS 2.0