57/ LYCKA !!!!

Riiiiiiiiing,riiiiiiiiiiing,!!!!!!!!! Klockan är 04.15 den 25/5-12 och jag hoppar ur sängen och svarar i telefonen med hjärtat i halsgropen. HALÅÅÅÅ svarar jag nyvaket. Halåååå höra jag på andra sidan tråden det är dax att komma hit om du vill vara med på valpningen hör jag min underbara uppfödare Lotta säga. VAAAAAAA svara jag ;) Jaaaa svara hon, första valpen har redan kommit. Jag kommer svarar jag och kastar på telefonen och hoppar i kläderna och springer till bilen. JIIIPPPIII jag skall bli Mormor.


Bella i vecka 8 lyckligt ovetande om smärtan som snart tilltar .

Kan säga att jag nästan stod på gasen i bilen på väg ner till Tvååker, tur det inte var mycket trafik:) Lotta mötte mig i dörren och berättade att det hade kommit två valpar till under tiden jag var på väg ner . Jag gick in i huset nästan smygande och pratade med Bella lugnt och fint så hon skulle höra att det var jag som kom:) När jag kom in i rummet där Bella valpade såg jag att hon inte ens reagerade på att jag kom , hon var helt inne i sin förlossning och brydde sig inte ett dugg om att jag kom.


Söötisarna <3

Dom tre valparna som hade kommit var små söta pojkar dom var pigga och och nästan rosa/röda i tryne och öron. Det var ett gott tecken sa Lotta att dom har den färgen då är dom inte för kalla.Liten söt gris

Nu kommer en till säger Lotta helt plöttsligt och reser sig upp, jag håller mig i bakgrunden och låter proffset Lotta sköta det hela. Den kommer säte oxå säger hon och får hjälpa Bella att få ut den. HJÄÄÄÄLP tänker jag och börjar svettas :( Så säger Lotta nu är den ute och det gick bra sa hon,PUUUUUSSST tänkte jag :) Jag kan tilllägga att Bella oxå bara FISER ut sina valpar;) Hon bara lyfter lite lätt på svansen och stönar till lite tyst och sen är den ute.


HELT OTROLIGT OM MAN TÄNKER PÅ HUR EN ANNAN SKULLE LÅTIT OM MAN SJÄLV LÅG DÄR!!! OCH DÅ FÖDER MAN JU OFTAST EN BARA DÅ !!!!!! ;)

Efter att den fjärde valpen är född så går det en lång stund ca 2 tim och Bella börjar se lugn ut:) Vi tänkte att nu kanske hon är klar :) Jag tog ut Bella så hon fick kissa och så att Lotta fick byta och göra rent i lådan och kolla valparna. För att röra hennes valpar det fick man INTE när hon är där då visar hon verkligen att det är hennes;)Rör ej dom är bara mina

När vi kommer in igen så säger Lotta att vi har fått fyra fina små pojkar och Bella rusar till lådan och räknar in så att alla är där :) Sen lägger hon sig ner igen och PLOPP så kom en till. Jag oh Lotta blev lite förvånade  och tittade på varann;) Ja sa jag det är alltid bra att röra på sig :) det sätter igång mycket !!!! ;) Denna valp var oxå en söt pojke fast STOR !!!! Den skall heta VARG sa Lotta och log :)

Efter en liten stund igen så sa det PLOPP och valp nummer sex är ute :) Lotta sätter sig vid lådan och kollar till valpen och utbrister DET ÄR EN TIIIIIIIK!!!!!!!!! och jag vrålar JIIIPPIIII HON ÄR HÄR!!!!!! Nog för att vi är glada åt dom små pojkarna men det är ju alltid kul med något kön av varje;) Av all uppståndelse så blev namnet på denna flicka ganska naturligt ;) Hon skall heta OOLALA:)

Bella tittade på oss och undrade vad vi tjoade för hon pustade djupt och la sig raklång i valplådan så alla valparna kunde komma åt att dia. Det såg ut som att hon tänkte NU ÄR JAG FÄRDIG FÖR NU HAR NI FÅTT DET NI VILL HA ;) BÅDE POJKAR OCH FLICKA<3


Mjölkbaren är öppen

Jaa lugnet la sig över både Bella och valparna och det blev tyst i huset. Jag satt bara och log och likaså Lotta. Efter en stund säger Lotta HON ÄR KLAR!!!! och jag drog en lång suck av lättnad att allt gått bra:)

Efter en stund slog det mig att jag blivit "MORMOR" till fem söta små pojkar och en liten tös <3

DETTA ÄR LYCKA!!!

Tack underbara Lotta för att du finns du är värd din vikt i GULD!!!!!

Nu måsta vi alla hålla tummarna att fortsättningen går lika bra:)

fortsättning följer..........


56/ Vecka 6

SNYFT,SNYFT.SNYFT :( Nu har jag varit och lämnat min lilla "sessa" hos uppfödaren i Tvååker. Bella är nu i vecka 6 så det var dax för henne att åka ner :( och jag kan säga att saknaden är ENORM. Men som tur är så tar det ju bara en timme att åka ner :) Så jag kommer nog att springa ner dörren hos Lotta:o men det får hon tåla ;)Min lilla sugga <3

Häromdan sa Lotta att hon ringt veterinären för Bella gick och droppade mjölk REDAN!!!! Men det var helt ok sa veterinären ;) då blir hon en bra mjölk ko sa han och vissa tikar gör så :) Ja ja då får man väl lita på det då, men jag blev orolig att vi hade räknat fel på dagarna så hon kanske skall börja föda NUUUUU. Men icke sa Lotta hon hade redan räknat dagarna 140 ggr och vi har räknat RÄTT!!!!!Hmmm mjölk kossa var det ja.......

Och snart skall jag åka ner till min "sessa" igen och hälsa på <3 Då skall det bli spännande att se hur tjock hon blivit. Lotta säger att hon är jätte vacker :)Hmmmm det tvivlar jag på.......fortsättning följer......


55/ Vecka 5

Bella är nu i vecka 5 av dräktigheten och det är nu det börjar synas och hända grejor:) nu kan man verkligen se att hon är dräktig ( om hon nu inte är så himla skendräktig)Hon känns mogen för sin uppgift och tar varge dag som går med ro:)


nog känner man sig lite svullen

Hon är till och med så harmonisk att hon vill kela med lillmatte Ammy som hon brukar kivas och retas med ;) nu vill hon helt plötsligt vara hennes kompis:) Ja ja dessa hormoner :)Men så här långt går allt som det ska så nu måste vi hålla tummarna att det håller hela vägen in i MÅÅÅÅÅÅÅL :)


hjäääälp vi har fått hem ett hängbukssvin :)


fortsättning följer....... RSS 2.0