12/ UTSTÄLLNING

Lotta våra underbara uppfödare mailade mig en dag och skrev att den 28 mars var det utställning i varberg och vi måååååååååååååste bara vara med för 3 st syskon till Bella skulle komma. Självklart kommer vi svarade jag Lotta det är ju detta jag har gått och väntat på. ATT FÅ VISA UPP MIN VACKRA DOGO ARGENTINO.Som jag tidigare har nämt så har vi ju stora planer för denna tös och nu börjar verkligen äventyret.

visst är hon vacker??????

Veckorna gick och det blev söndag den 28 mars. När jag vaknade så var jag sååååååå pirrig i magen det skulle bli så spännande. Väl nere i varberg mötte Lotta upp oss och visade oss var vi skulle vara (tack för det Lotta jag kände mig som en yr höna när jag kom dit).Bella tyckte det var sååååååååååå hemskt i början att gå in i hallen med så mycket andra hundar så jag var nästan på väg att åka hem med henne för hon kröp nästan ur sitt eget skinn.

i väntan på att få gå in i ringen.

Men vi tog det lungt och tillslut tyckte Bella att det var riktigt kul på utställningen ( skönt då slapp vi åka hem). Det visade sig att Bella var enda tiken i rasen så vi skulle få gå in själva i ringen och det var ju minder roligt tyckte matte MEN MEN vad gör man inte för att visa upp sin PRINSESSA.
Bella och matte i ringen.

Bella skötte sig jätte bra i ringen även fast matte var så pirrig så hon nästan kissade på sig (tur man övat kniiiiiiip övningar). Och John John som jag tror domaren heter var jätte duktig och trevlig(honom hoppas jag man träffar på fler gånger).

Bellas bröder Bolt,Grimmeton,Dunken

Vi fick med oss 3st rosetter hem HP(heders pris)BIM (bäst i motsatt kön) och 1:pris (hon var ju själv i tik klassen)


Bella,Bolt med John Jonh


Bedömmning

'Feminin tik
Underbart huvud
Vackra ögon
Något valpiga öron
Bra rygg
Något sluttande kors
Välburen svans
Underbart vinklad
Rör sig väl för åldern
VÄL VISAD (jag tackar )


Men dagen var inte slut där LILLMATTE skulle ju gå med Bella i klassen BARN MED HUND och det gick sååååå bra att jag nästan grät av att se dessa två underbara varelser ihop( snyft snyft)

Bella och lillmatte

Efter en lång och rolig dag avslutades den hemma hos Lotta för att titta på dom nya underverken som hadde kommit till världen. Och vad hittar inte jag där då Jo en helt underbar Dogo ARGENTONO valp som heter LADY GAGA och är en pirat JAG TROR JAG ÄR KÄR IGEN.Men som tur var så har jag ju fortfarande en valp och inte vilken som helst utan det är MISS"BELLA" REBELL.

fortsättning följer.........................


11/ Ha kul

Veckorn går och Bella "växer" sakta men säkert in i våran familj (men fysiskt växer hon djääääääääääääääääääää.......gt fort). Det visar sig att denna DAM MISS REBELL som hon heter enligt stamtavlan är en envis VARELSE med ett STOOOOOOORT HJÄRTA av GULD (helt otroligt Lotta att du märkte det bara på något dygn du är bäst). Jag kan bara säga att hon har TROLLBUNNDIGT mig helt.

vem kan motstå denna vackra varelse

Vi har stora planer för denna vackra dam och steg ETT är valpkurs på Borås Brukshunds Klubb. Jag personligen (och många med mig som jag vet) tycker att det är viktigt att man har "pli" på sin hund det gäller alla hundar stora som små (men särskilt viktigt tycker jag det är för stora hundar). Jag som hundägare har ett stort annsvar och det är viktigt att hunden fungerar i samhället. På en valpkurs får hunden lära sig att vara med många andra hundar och människor samtidigt. Vi lär valpen lite baskommandon som sitt,ligg.hit.stanna. Sedan får vi känna på budföring, uppletande, och spår, och jag kan säga att uppletande och spår tar på hunden 10 gånger mer än en långpromenad.

då var det ligg

Men som sagt det är ju så mycket i vardagslivet som det skall tränas på oxå som bara detta att åka bil. För mig är det viktigt att mina hundar fungerar i bilen så det måste tränas. Att klippa klor är oxå viktigt att träna på (för vem vill fightas med en 55 kilos Dogo Argentino varge gång man skall klippa klorna).Och ta bara ordet LÅSS vilket viktigt kommando för hunden att kunna. Ja jag kan säga att hela dagarna känns som träning för både mig och Bella ny saker dyker upp hela tiden. Men man får inte glömma att all träning skall vara rolig och att man alltid har KUL MED SIN HUND (och det har vi).

ståträning för framtida utställning
 

fortsättning följer.................................

10/ Nya familjen

Bella fann sig snabbt i våran familj. Vi hade lämnat bort Molly första dygnet så Bella fick möjlighet att utforska sitt nya hem ifred. Vi är några stycken som hon skall lära känna. Det är marsvinet COOLIS och hunden MOLLY, sedan lillhusse ANTON och lillmatte AMMY. Sedan kommer ju storhusse JOHN och givetvis STORBOSSEN själv som självklart är JAG (Helena för er som inte vet).
Lillmatte Ammy och Coolis


Lillhusse Anton


Bella och hunden Molly som står för vakten av vårat hem

Storhuss sitter på golvet beredd att rycka in om Molly blir för tuff.


Bella och Storbossen

Ja då har ni nog träffat hela familjen.
Eller visst ja favolektanten Mii får vi inte glömma


Favolektanten Mii och Morfar Bale


fortsättning följer..................................................

 


9/ Äntligen hemma

Åtta långa veckor har gått och jag har slitit ut både min och Lottas data med alla mail jag har skickat till henne under dessa åtta veckor (förlåt lotta), och inte nog med det jag har säkert tjatat hål i huvudet på alla i min närhet oxå er vill jag tacka för att ni stått ut med mitt tjat.Men nu var det äntligen lördag och vi skulle äntligen ner för att hämta hem  " lilltösen". Vi hadde varit nere en gång tidigare och hälsat på så det var jättespännande och se hur mycket hon hadde vuxit.

Trött efter fösta bilresan till Borås

Väl framme hos Lotta sprang jag bara raka vägen in till valplådan för att hämta min lilla tös och lyckan var enorm. Efter lite fika, pappersgenomgång och mycket prat var vi äntligen på väg hem med våran DOGO ARGENTINO. Nu äntligen börjar äventyret.

Första daten med "den stora svarta hunden" Molly
Första måltiden i nya hemmet.
Trötta efter allt busfortsättning följer...........................................


RSS 2.0